FB:

reede, 26. juuni 2015

Hella hingega Hasson Hall Haapsalust

Haapsalu koloonias, teiste kümnete seas leidus ka tema – suure südamega inimese sõber Hasson Hall. Kui kaua ta seal elas või kuidas sinna sattus, kes seda teab...

Hoiukodu kirjutab:
Ja koliski sisse ... Korterisse ja puuri ja silmapilkselt natuke südamesse ka! Imeilusa pikakarvalise kasukaga kassinoormees. Nii sõbralik, et puuripanek oli tõeline võitlus paiküsimise ja luugist sissenügimise vahel. Ning kassi tooja ainult itsitas rõõmsalt!



Aega on läinud nädalakene ja noormees on hakanud kassiks! "Mismõttes kassiks?", küsite? Aga ses mõttes, et kui keegigi kassilapsele kassiasju ei õpeta, siis nad ka ei oska ja ei tea ... Ei tea, kuidas liivakastis käia! Kui sinna kogemata satuvadki, siis ei tea, kuidas liiva kraapida... Niisamuti ei tea nad, kuidas ja miks end pesta... 
Kui oled elanud kohas kus need "eputiste asjad" ei olnud popid, siis oledki selline suur ja must ja rääbakas ...

Nädalakene kohalviibimist ja – TADAAA!!!! - poiss oskab liivakasti ronida nii, et mitte ükski jupp temast üle ääre ei ole! Tõsine vaatlus siinsete teiste kasside osas andis pisikese vihje, mida seal liivakastis veel teha võiks – noh, näiteks kraapimisvõtete kasutamine jne. Kui alguses küll katsus noorsand oma (khm!) hädadele puuri ja liivakasti peale kraapida, siis nüüdseks saab juba väga tublisti liivale endale ka pihta!
Ja pesemine! Oh, see pesemine!!! No kes enne iial lapsele rääkis, et end lakkuma peaks... Isegi emme vist väga ei viitsinud õpetada!

Aga nüüd – taaskord siinseid kasse jälgides on Hasson avastanud, et kasukas võiks pire kaunim olla küll. Noh, selline heledam! Ja noormees püüab kõigest väest! Lakub ja läkastab! Ja siis ikka püüdlikult lakub – ja siis imestab, kes talle karvu suhu ajas! Ja siis lakub – ja jälle imestab – kasukas on miski heledam laiguke!?
Nii palju rõõmsat avastamist!


Ja üks mis kindel – suur ja kindel osa Hassonist ei muutu – ta armastab meeletult paisid, sügamist ja inimest! Miks? Ma ei tea, aga ta on veendunud, et inimene on hea ...
Hasson on koduootel. Tema immuunsüsteem on keskmise kassi omast nõrgem, kuid ta on noor ja me usume, et see tema elu eriti ei mõjuta. Ja kindlasti on tema jaoks juba kusagil keegi olemas - nad on vaja vaid kokku viia!

Kirjuta meile aadressil nurru.ometi@gmail.com, et kassinoormehe kohta rohkem teada saada või talle külla tulla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar